v8.PNG

MYDROS 20
A Mydros görög zenekar 20 éves jubileumi estje

Szeretettel meghívunk a Mydros zenekar 20 éves jubileumi estjére. Az esemény a nagy érdeklődésre való tekintettel két dátumon is megrendezésre kerül, azonos programmal:
- 2021. szeptember 17. péntek 19-03h
- 2021. szeptember 18. szombat 19-03h

A rendezvény helyszíne pedig a Bolgár Művelődési Ház (1097 Budapest, Vágóhíd utca 62.).

Jegyvásárlás: https://mydros.hu/20/webshop/

 

Az esttel nem csak a zenekar húszéves fennállását szeretnénk megünnepelni, hanem - ami még fontosabb - hogy kialakult egy nagyszerű közösség körülöttünk, amely nem csak a heti táncházakra vagy nyaralásokra jön össze, hanem egy igazi baráti védőhálót képez, amely ebben a nehéz időszakban még jobban megmutatta az erejét.

 

A program a Mydros zenekar és barátainak koncertjével kezdődik 20 órakor, és hajnalig tartó táncmulatsággal zárul. A koncertre nagy örömünkre elfogadta a felkérésünket hat nagyszerű zenész barátunk, valamint Papavasziliu Philipasz, az Artisstep táncegyüttes, és a Ritmosaic ütőegyüttes. A műsort Petridisz Hrisztosz konferálja. Táncmulatságunkon a népi blokkokat egy kiváló görögországi tradicionális népzenei együttes, a Giagkini szólaltatja meg, amelynek tagjait a 2017-es nyaralásunkról már többen ismerhetitek.

 

A jegyek értékesítése már elindult a https://mydros.hu/20/webshop/. Ha elsők között szeretnél értesülni a fellépéseinkről, javasoljuk, hogy csatlakozz a “Mydros zenekar barátai és támogatói” nevű Facebook csoporthoz, vagy iratkozz fel hírlevelünkre.

 

FELLÉPŐK

  • Mydros zenekar: Csyef Athina (ének), Virágh Lavínia (ének),Sztavropulosz Nikolaosz (buzuki), Smuk Gábor (harmonika), Smuk Tamás (darbuka, gitár)

  • Vendégzenészeink: Sterios Papalexis (buzuki), Nikolas Adonis Mantzourakis (buzuki, gitár, baglama), Balogh Zoltán (gitár), Fonay Tibor (basszusgitár / bőgő), György Mihály (dob), Pallai Etelka (szintetizátor)

  • Giagkini zenekar: Panagiotis Tournas (ének, pondoszi líra), Dimitris Chrysopoulos (klarinét), Giannis Gkraikos (dauli, tuberleki), Nikos Sidiropulos (lauto)

  • Ritmosaic ütőegyüttes: Smuk Tamás, Krolikowski Dávid, Mohammed Nur, Varga Merse

  • Papavasziliu Philipasz (tánc)

  • Artisstep táncegyüttes: Alexis Tzemis, Giorgos Antonopoulos, Vaggelis Tzemis (tánc)

  • Petridisz Hrisztosz (konferálás)

Az előtérben az elmúlt húsz év legjobb pillanataiból válogatott fotókiállítást tekinthettek meg, a fotósarokban pedig vidám fényképeket készíttethettek barátaitokkal! A büfében a megszokott kínálaton kívül hagyományos görög ételek és italok is kaphatók lesznek.

 

A résztvevők között értékes utazási utalványokat sorsolunk ki a Grand Tours és az Anett Tours jóvoltából, akiknek az elmúlt húsz év legszebb görögországi emlékeit köszönhetjük!

 

A rendezvény kiemelt támogatója a Ferencvárosi Görög Nemzetiségi Önkormányzat.

 

További támogatóink: Csepeli Görög Önkormányzat, Zuglói Görög Nemzetiségi Önkormányzat, Beloiannisz Község Görög Nemzetiségi Önkormányzata, Fővárosi Görög Önkormányzat, Hegyvidék Görög Nemzetiségi Önkormányzat, II. kerületi Görög Önkormányzat, Szegedi Görög Önkormányzat, XV. Kerületi Görög Nemzetiségi Önkormányzat, XVIII. Kerületi Görög Nemzetiségi Önkormányzat, Budavári Görög Nemzetiségi Önkormányzat, Érdi Görög Nemzetiségi Önkormányzat, Kőbányai Görög Nemzetiségi Önkormányzat, Kőbányai Szerb Önkormányzat, Tatabányai Görög Nemzetiségi Önkormányzat, Újpesti Görög Nemzetiségi Önkormányzat, Óbuda-Békásmegyer Görög Nemzetiségi Önkormányzat, Váci Görög Nemzetiségi Önkormányzat, Görög Ifjúsági Egyesület

 

Akik nélkül nem jöhetne létre az est: Ivanova Teodora és Bolgár Országos Önkormányzat, Fonay-Botlik Gyöngyi, Lajti Balázs és Melis Melinda, Miliosz Nikolett, Szeltner László, Szőke Valéria, ifj. Prodromidisz Nikosz, Varga Mátyás, Vámos Alexandra Vengrinyák Edit.

 

A fellépők, támogatók listája változhat. Amennyiben az aktuális vírusvédelmi intézkedések nem teszik lehetővé, hogy a rendezvény teljes létszámban, és a tervezett időtartamban valósuljon meg, úgy a rendezvény egy későbbi időpontra tolódhat.