top of page

Mydros Mediterrán Művészeti Egyesület
Alapítás éve: 2002.

Szervezetünk célja az, hogy görög élőzenés koncerteket, táncmulatságokat, táncoktatásokat, zenei workshopokat szervezzen, támogatva a Mydros zenekart, melyet 2001-ben alapították görög és magyar fiatalok, hogy megoszthassák mindenkivel azt az örömöt, amit a görög zene és tánc ad nekik gyerekkoruk óta, és a táncházaikkal kulturált szórakozási lehetőséget biztosítsanak minden korosztálynak. 

Az Egyesület a hagyományápoláson túl minden korosztálynak  értékes és igényes szórakozási lehetőséget biztosít. Olyan találkozási pontok ezek a fellépések, ahol az összetartozás érzését a görög nyelv használata, a görög tánc és görög zene jelenti. A rendezvények pedig összehozzák a Magyarország különböző tájegységein élő görögöket, másrészt bemutatják a zenén és táncon keresztül a nem görög származású emberek számára a görög hagyományokat, kultúrát.

Pályázati Támogatások

A Mydros Mediterrán Művészeti Egyesület CSSP-2023 kódszámú, CSSP-NEPZENE-2023-0064 azonosító számon nyilvántartásba vett támogatási kérelmét, az Kulturális és Innovációs Minisztérium megbízásából a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő 300 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette.

 

A Mydros Mediterrán Művészeti Egyesület a Nemzeti Együttműködési Alap 2022.10.03. napján közzétett, NEAO-KP-1-2023 kódszámú „Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás 2023.” című pályázati kiírására benyújtott, Nemzeti összetartozás kollégium NEAO-KP-1-2023/6-000462 pályázati azonosítószámon nyilvántartásba vett, „A görög zene öröme” című pályázata 150 000 Ft összegű vissza nem térítendő támogatásban részesült, 100 %-os támogatási előleg formájában.

Logok.png
bottom of page