top of page

ZENEKARTAGOK

lavi_03.jpg

VIRÁGH LAVÍNIA

Ének

Szülei a komolyzenében értek el óriási sikereket, Kossuth-díjas édesanyja, Zádori Mária több mint 40 lemezen énekel, elsősorban reneszánsz és barokk műveket. Lavi véletlenül keveredett a görög táncházba, ahol azonnal beleszeretett ebbe a zenébe, évekig tanulta a nyelvet, és szinte csak görög zenét hallgat. Tehetségére egy énekversenyen figyeltünk fel.

tina_02.jpg

CSYEF ATHINA

Ének

Tina édesanyja görög származású, így nem csoda, hogy lányai görög zenét hallgatnak kiskoruk óta, és mindketten tehetségesek az éneklésben. Athina a Mydros előtt népdalversenyeket nyert, a görög mellett magyar, és spanyol népdalokkal is foglalkozott. A popzenei szakmában is ért el sikereket.

niko_02.jpg

SZTAVROPULOSZ NIKOLAOSZ

Buzuki, gitár

Általános iskolás ballagására kapta ajándékba buzukiját görög édesapjától. Szintén kiskora óta lelkesen figyelte a görög zenekarokat, amint megkapta a buzukiját, rögtön megmutatkozott rajta tehetsége. Egy Nemzeti Ünnepen figyeltünk rá fel, amikor vendégzenészként lépett fel a Taverna zenekarral. Óriási szerencsénk volt, hogy találtunk egy velünk egykorú, lelkes buzukist. Hamar jó barátok lettünk, Niko hétről-hétre tanulta az új dalokat, pár hónap után a teljes repertoárt játszotta velünk.

tomi_01.jpg

SMUK TOMI

Ütősök, gitár

A zenekar legfiatalabb tagja, de hangszerén ő kápráztatja el legjobban a közönséget. Kiscsoportos korában kapta meg az első darbukáját, ami azóta is a kedvenc hangszere. Autodidakta módon, arab felvételek alapján tanult meg dobolni, játékában ötvözi a görög ritmusokat az arab technikával. A zenei alapokat zeneiskolában szerezte, ahol hegedűn és dobfelszerelésen tanult. Az ütősök mellett gitáron is játszik a Mydrosban.

gabor_01.jpg

SMUK GÁBOR

harmonika, zenekarvezető

Az együttes vezetője, fiatalon kezdte a zenélést. A táncházakban, ahová szülei révén jutott el, kisgyerekként szerette meg a görög és balkán zenét, és már akkor megfogalmazódott az álma, hogy testvérével együtt egy igazi, saját zenekart alapítson. Több, mint nyolc évet járt zeneiskolába, ahol klasszikus zenét tanult hegedűn és harmonikán. A zenekar hátterét biztosító két vállalkozást irányítja, hétköznaponként pedig egy nemzetközi vállalatnál dolgozik.

bottom of page